DDigIT Collection Manager

Voor het beheer van uw collectie.

De basis voor Collection Manager is de Collection Publisher module, maar dan uitgebreid met invoer- en wijzig knoppen. Alle gegevens op de detailpagina kunnen nu aangepast worden.

De invoer- en wijzigknop verandert uw publicatiesysteem in één klik in een collectiebeheer-systeem. Een aantal extra knoppen worden automatisch aangezet nadat u heeft ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord als de login-gegevens u het recht geeft om gegevens in te voeren of te wijzigen.

Geïntegreerde thesaurus en validatiebestanden.

Als gegevens in een database worden opgeslagen is het van belang dat dit met consistente terminologie gebeurt. Dezelfde trefwoorden moeten worden gebruikt om dezelfde objecten te beschrijven. Hiervoor gebruikt met een gestructureerd woordenboek, of ‘thesaurus’. De Collection Manager software heeft de thesaurus en validatiebestanden ingebouwd, uw invoer wordt direct en automatisch gecontroleerd. Dit kan zelfs in meerdere talen.

U kunt binnenkort in dezelfde dialoog ook de termen van het termennetwerk van NDE raadplegen en daaraan koppelen.

Permanente unieke links

Elk record heeft een eigen permanente link, maar ook selecties en zoekacties hebben dit. Daarmee kunt u eenvoudigweg de link naar een collega sturen en deze persoon komt op dezelfde plek in het systeem terecht.

https://test.ddigit.eu/scheepvaart/recordlist/collect/H4sIAAAAAAAACqtWCixNLapUslLSKMksyUlVsFWIKTUwMDIqTs7ILNCCsBXyixSSi1ITS4A0LvmU1OLkosyCksz8PJxq8pOyUpNL4vMSc7Hbo6lUCwCYpDGCkAAAAA--

https://test.ddigit.eu/scheepvaart/details/collect/500065

Voor PID's (Persistent Identifiers) maken we gebruik van ARK (Archival Resource Keys). Daarmee werkt u NDE compatibel.

https://test.ddigit.eu/scheepvaart/ark:/12345/collect-500065

Automatische aanpassing aan uw apparaat

De software past zich automatisch aan op de afmetingen van het beeldscherm van uw apparaat. Voor elk schermformaat wordt er automatisch een optimale lay-out gekozen. Als gevolg hiervan kunt u de software op ieder apparaat gebruiken: PC, Mac, Tablet of zelfs op uw telefoon.

Dit noemen we “responsive design”.

De techniek achter Double Dig IT software: Open Source

Open Source de broncode van onze software is gepubliceerd op Github. Er zijn geen licentiekosten aan onze producten verbonden. Voor werkzaamheden, zoals installatie en configuratie rekenen we eenmalige kosten die per project van tevoren geoffreerd worden.

C#

Onze software is geschreven in de programmeertaal C# (spreek uit als see-sharp) en maakt gebruik van de Blazor techniek van Microsoft in combinatie met Microsoft SQL Server als database. De software wordt geïnstalleerd op een server op locatie, gehost door een derde partij of in de Cloud bij een van de bekende Cloud providers (Amazon, Microsoft of Google). U gebruikt de webbrowser op uw eigen apparaat en hoeft daarvoor niets speciaals te doen of te installeren.

Single Sign-On systeem

U kunt Collection Publisher en Collection Manager beschermen met de login systemen van de grote providers: Microsoft Entra, Apple, Facebook, of Google. Dit heeft als voordeel dat u voor Collection Manager geen aparte loginnaam nodig heeft en gewoon uw Microsoft, Apple, Facebook of Google-naam met wachtwoord kunt gebruiken. Als u gebruik maakt van een authenticatie-app op uw telefoon wordt het natuurlijk nog gemakkelijker: als u probeert in te loggen stuurt de software u een goedkeuringsverzoek op uw telefoon en na en simpele bevestiging bent u ingelogd, een wachtwoord is dan niet meer nodig.

OpenSource Blazor

Geen licentiekosten…

Je leest het goed: voor dit product rekent Double Dig IT géén licentiekosten. Zelfs de configuratie en installatie zijn gratis als je het zelf doet. Uiteraard kan Double Dig IT de installatie en configuratie voor je verzorgen. Als je dit wilt maken we graag een offerte voor je. Ook voor specifieke ontwikkelingen kunnen we een aanbieding maken. We willen in het begin graag zicht hebben op wie dit product wil gaan gebruiken en samenwerken voor de verdere ontwikkeling daarom leveren we het op aanvraag.

Referenties

– Blazor, documentatie van Microsofts Blazor technologie:
https://dotnet.microsoft.com/apps/aspnet/web-apps/blazor

Bijzondere dank aan

Caracol – Catalogue Collectif, voor de collectie waar de huidige demo versie op draait.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙